Απάντηση της επιστήμης σε θεμελιώδες ερώτημα.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα της ανθρωπότητας, που βασάνισε γενιές και γενιές στοχαστών,  φαίνεται ότι βρήκε τη λύση του.  Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;

Σύμφωνα με επιστήμονες των πανεπιστημίων Σέφιλντ και Γουόρικ η κότα  κάνει το αβγό, καθώς για να σχηματιστεί το κέλυφος του αβγού, είναι απαραίτητη μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μόνο στις ωοθήκες της κότας..

«Η ύπαρξη αυτής της πρωτεΐνης, της ovocledidin-17 (ΟC-17), δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το αβγό μπορεί να υπάρξει μόνο αν προηγουμένως βρεθεί εντός της κότας, άρα η κότα είναι εκείνη που προϋπάρχει, σημειώνουν οι επιστήμονες. Η πρωτεΐνη χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντική, διότι χωρίς την ύπαρξή της δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί το κέλυφος, άρα και το αυγό.

Για να απαντήσουν στο «καυτό» ερώτημα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν πολύ ισχυρό υπολογιστή για να εστιάσουν στο σχηματισμό του αβγού. Ο υπολογιστής ΗΕCΤoR, που βρίσκεται στο Εδιμβούργο, αποκάλυψε ότι η ΟC-17 είναι απολύτως απαραίτητη για να ξεκινήσει η κρυστάλλωση, το πρώτο στάδιο δημιουργίας του κελύφους» (*) επομένως αυγό χωρίς κότα δεν υπάρχει.

Μετά από αυτό, ανοίγει ο δρόμος για απάντηση και άλλων βασανιστικών ερωτημάτων σαν το «Να ζει κανείς ή να μη ζει;» (στην εποχή μας) κλπ.

(*) TVXS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: