Ενωτικός δήμος Παρνασσού.

Επανέρχομαι στην πρόταση για ονομασία του δήμου που προκύπτει από τη συνένωση Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας ως δήμου Παρνασσού, τονίζοντας σύντομα τη σπουδαιότητα του ονόματος:

Στη Μυθολογία και στην Ιστορία: Τόπος συνδεδεμένος με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα (γιου του Προμηθέα) και τις απαρχές του ανθρώπινου γένους. Όρος του Απόλλωνα και του Διονύσου και έδρα των Κωρυκειάδων Νυμφών. Ιερός τόπος του μαντείου των Δελφών.

Στα Γράμματα: «Παρνασσισμός», διεθνές λογοτεχνικό ρεύμα του 19ου αιώνα, αντανάκλαση της θετικιστικής σχολής στην ποίηση.

Στο περιβάλλον: Τόπος μεγάλης βιοποικιλότητας, Εθνικός Δρυμός από το 1938, ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000.

Στην τοπική οικονομία: Βουνό συνδεδεμένο με τον χειμερινό τουρισμό και τη χιονοδρομία. Με τρία χιονοδρομικά κέντρα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στους απελευθερωτικούς αγώνες: Μάχες της Αράχωβας, της Γραβιάς και άλλων κατά την επανάσταση του 1821, καταφύγιο αντιστασιακών ομάδων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Έχουμε την τύχη όλες οι πόλεις του νεοσύστατου δήμου να ζούμε στη σκιά ενός τόσο σημαντικού βουνού. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σπουδαίο όνομα παγκόσμιας ακτινοβολίας, ως όνομα του νέου δήμου που θα μας ενώσει όλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: