Δήμος «Διστόμου-Αράχωβας» είναι το όνομα του νέου δήμου.

Στη Βουλή δόθηκε σήμερα το σχέδιο νόμου για τον Καλλικράτη. Ο δικός μας δήμος γίνεται Διστόμου – Αράχωβας με έδρα το Δίστομο.

Με δεδομένες τις ημερομηνίες ο Καλλικράτης θα έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα. Το σχέδιο τελικά προβλέπει τη δημιουργία 325  δήμων σε όλη τη χώρα.

Ακολουθεί όλο το χωροταξικό.

3 Σχόλια

 1. Επειδή δεν έχουμε όλοι facebook για να διαβάσουμε την άποψή σου Γιούλα, καλό θα ήταν να άφηνες ένα κανονικό σχόλιο.

 2. Συγγνώμη, έχεις δίκιο.Ξανακάνω το σχόλιό μου κανονικά:

  Εξελίξεις στο χωροταξικό με το θέμα της αδικίας κατά της Αράχωβας
  Κοινοποίηση
  Σάββατο στις 11:55 π.μ. | Επεξεργασία Σημείωσης |
  Στη Βουλή δόθηκε χθες το μεσημέρι το τελικό σχέδιο νόμου για τον Καλλικράτη. Ο δήμος που αποτελείται από τους δήμους Αράχωβας, Διστόμου και την κοινότητα Αντίκυρας γίνεται τελικά «δήμος Διστόμου – Αράχωβας με έδρα το Δίστομο».

  https://arahova.wordpress.com/2010/05/14/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%87%CF%89%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD/

  Σε προηγούμενες σημειώσεις μου είχα αναφέρει για τις κινητοποιήσεις και την κλιμάκωση αυτών λόγω της αδικίας που έγινε μετά τη δημοσίευση του χωροταξικού, όπου το όνομα του δήμου από “Αράχωβας με έδρα το Δίστομο” όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, αλλάχτηκε σε “δήμος Διστόμου με έδρα το Δίστομο”.
  Στις μέρες που ακολούθησαν της ανακοίνωσης αυτής υπήρξαν αντιδράσεις, συζητήσεις, διαβουλεύσεις, μαζική κινητοποίηση (σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό θα έλεγα) οι οποίες έφεραν το παραπάνω αποτέλεσμα.
  Είμαστε ικανοποιημένοι όμως από το αποτέλεσμα και την εξέλιξη αυτή????? Αυτό ήταν το θεμιτό αποτέλεσμα, το να προσκολληθεί το όνομα της Αράχωβας δίπλα σ’ εκείνο του Διστόμου -σαν χάρη-? Όχι. Επιθυμούσαμε κι επιθυμούμε και ζητάμε αποκατάσταση της αδικίας.
  Η εξέλιξη και το καινούριο όνομα «Δήμος Διστόμου-Αράχωβας» αδικεί φανερά την κοινότητα Αντίκυρας και δυναμιτίζει το θετικό κλίμα που έχουμε ήδη δημιουργήσει από τις συναντήσεις και γενικές συνελεύσεις των ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αράχωβας και Αντίκυρας ( -η ΤΟ Διστόμου δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό, απαξίωσε και δεν παραβρέθηκε σε καμιά από τις συναντήσεις- κατά τις οποίες συζητήθηκε το φλέγον θέμα της αδικίας-αλλαγής-λαθροχειρίας, έγινε ανταλλαγή απόψεων, αποφάσεων και διασαφηνίστηκε και εδραιώθηκε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και καλής διάθεσης που υπάρχει μεταξύ των δύο παραπάνω πόλεων και των κατοίκων τους και μελλοντικών συνδημοτών.)
  Η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αράχωβας εμμένει στην αρχική της θέση και τοποθέτηση, επιθυμούμε την αποκατάσταση της αδικίας και την ονομασία του νέου δήμου σε «Δήμο Αράχωβας με έδρα το Δίστομο».
  Τις μέρες που ακολουθούν αναμένεται η κορύφωση των κινητοποιήσεων, διαβουλεύσεων-συζητήσεων και συναντήσεων… και φυσικά μην ξεχνάμε την πρόσκληση του Δήμου Αράχωβας τη Δευτέρα 17-5-2010 και ώρα 20:00΄ στην Κοινότητα Αντίκυρας, σε κοινή συνάντηση των Δημάρχων και Προέδρου και δημοτικών συμβούλων των τριών ενδιαφερομένων δήμων και κοινότητας, όπου θα γίνει μια πρώτη κοινή συνάντηση των νέων συνδημοτών και προσπάθεια θεμελίωσης της μελλοντικής τους συνεργασίας, δείτε το παρακάτω:

  ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
  Αράχωβα, 10-5-2010
  Αριθ. Πρωτ.: 1252
  E mail: arachova@otenet.gr

  ΠΡΟΣ:
  1. Δήμαρχο Διστόμου
  2. Πρόεδρο της Κοινότητας Αντίκυρας
  3. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διστόμου
  4. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντίκυρας
  ΚΟΙΝ: Βουλευτές Βοιωτίας
  κ. Α. Αγάτσα,
  κ. Μ. Γιαννάκη
  κ. Β. Τόγια,
  κ. Β. Τσόνογλου,

  Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αράχωβας στη συνεδρίασή του της 9/5/2010 αποφάσισε ομόφωνα…

  …μεταξύ άλλων να λάβει ο Δήμος Αράχωβας την πρωτοβουλία κοινής συνάντησης των Δημάρχων, του Προέδρου και των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων των Δήμων Αράχωβας και Διστόμου και της Κοινότητας Αντίκυρας , την Δευτέρα 17-5-2010 και ώρα 20:00΄ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντίκυρας, με σκοπό να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις προοπτικές που δημιουργούνται για τις περιοχές μας από το Σχέδιο «Καλλικράτης», με το οποίο όπως είναι γνωστό οι πόλεις μας συνενώνονται στα πλαίσια ενιαίου Δήμου.
  Ελπίζω και πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας και θα προσέλθετε στην συνάντηση, με σκοπό να θέσουμε τις βάσεις της μελλοντικής συνεργασίας μας, επ’ ωφελεία των πόλεων και των δημοτών μας.
  Το Δημοτικό μας Συμβούλιο επίσης αποφάσισε να προσκληθούν στην συνάντηση και οι τέσσερις (4) βουλευτές του νομού Βοιωτίας, στους οποίους κοινοποιούμε την παρούσα, ως πρόσκληση.

  Με εξαιρετική τιμή
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
  Γεώργιος ΑΝΔΡΕΟΥ-ΛΕΟΝΤΙΟΣ

  (η αντιγραφή της επιστολής έγινε από δημοσίευσή της σε blog)
  – – – – – –

  Κυρίες και κύριοι, ιδού η …Αντίκυρα…ιδού το τόλμημα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: