Προπαγάνδα του MEGA ενάντια στους Δημόσιους Υπάλληλους.

Δείτε στην παρακάτω παρουσίαση τον ανεπιτυχή τρόπο του MEGA πείσει ότι  το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας οφείλεται στους Δημόσιους Υπάλληλους.

Με τη διαφωνία ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εξέγερση στην τελευταία διαφάνεια ο σχεδιαστής της παρουσίασης.

4 Σχόλια

 1. Κάνετε λάθος , μια από τις σοβαρές πληγές της Ελληνικής οικονομίας είναι η υπερτροφικότητα του Δημοσίου τομέα. Έχουμε τετραπλάσιους δημοσίους υπαλλήλους απ’ ότι χρειαζόμαστε. Τους διόρισαν εκτός ΑΣΕΠ τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια τα λαμόγια της πολιτικής με μηδενικά αξιοκρατικά κριτήρια, χωρίς εκείνοι να φταίνε. Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι πέφτουν θύμα της κακώς εννοούμενης Δημοσιοϋπαλληλικής αλληλεγγύης και δεν βλέπουν τα αυτονόητα.

 2. Στέργιο η παρουσίαση (τον δημιουργό της οποίας αγνοώ), ασχολείται με την προσπάθεια του MEGA να αναδείξει ως καρδιά του προβλήματος τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Συμβάλει στο πρόβλημα ο αριθμός τους, αλλά δεν είναι η καρδιά του προβλήματος. Αποσιωπεί άλλα.
  Για τον τρόπο διορισμού η άποψή σου με βρίσκει σύμφωνο αλλά
  γράφεις «Έχουμε τετραπλάσιους δημοσίους υπαλλήλους απ’ ότι χρειαζόμαστε». Δεν φαντάζομαι να εννοείς ότι οι τρεις (παραπανίσιοι) στους τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται και πληρώνονται; Μεμονωμένες περιπτώσεις υπαλλήλων χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο μπορεί να υπάρχουν, εγώ όμως θα το έλεγα αλλιώς: Ο σημερινός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι μεγαλύτερος απ΄ αυτόν που θα χρειάζονταν αν οι υπηρεσίες ήταν σωστά οργανωμένες, μηχανογραφικά δικτυωμένες μεταξύ τους και δεν απαιτούσαν τόση γραφειοκρατία. Όμως δεν είναι.

 3. Στέργιο,
  Στους διορισμούς του Δημόσιου τομέα έχουν γίνει τεράστια λάθη αναμφίβολα. Αλλά δεν είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων που δημιουργεί το πρόβλημα.
  Σαφώς και δεν είναι 4-πλάσιοι από το αναγκαίο. Αυτή τη στιγμή, με αυτούς του άχρηστους διοικούντες οι υπάλληλοι μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες.
  Το πιο ακραίο το είδαμε σε κάποιο κανάλι που ανέβαζε τους δ. υπαλλήλους σε 1.020.000 όταν όλοι οι εργαζόμενοι στην ελλάδα είναι περίπου 4.000.000 !!!!! Δηλαδή ο 1 στους 4 εργαζόμενους είναι Δημόσιος. Ή πιο απλωμένα, με 10.000.000 έλληνες, ο 1 στους10 έλληνες (άσχετως ηλικίας, παιδιά, γέροι, γριές, συνταξιούχοι κλπ) είναι δημόσιος. Για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό, θα έπρεπε στην Αράχωβα να υπάρχουν 420 δημόσιοι υπάλληλοι!!!! Πρόσεξε: Εννοώ από τους μόνιμα διαμένοντες στην Αράχωβα! Όσο και να τους μετρήσεις νομίζεις ότι θα βρεις περισσότερους από 40, 50 ή έστω 60 δ. υπαλλήλους; Εγώ θα στους κάνω 100! Και μιλάμε για την Αράχωβα (όχι για κάποιο απομονωμένο χωριουδάκι) που έχει και σχολεία και δήμο ( και πολιτικά μέσα… κατάλαβες…) Αν είναι 100 (λέμε τώρα) ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ, τότε έχουμε το 1/4 της αναλογίας που ισχυρίζονται τα κανάλια. Δηλαδή μιλάμε για 250.000 υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα. Όμως υπάρχει και ο στρατός, οι πόλεις με διοικήσεις, αστυνομία και εκπαιδευτικά κέντρα (πανεπιστήμια κλπ)… Και αντικειμενικά μιλώντας οι δ. υπάλληλοι συνολικά δεν είναι περισσότεροι από 500-550.000!!! Αυτό για να ξέρεις το γνωρίζουν όλοι και βγαίνει πολύ εύκολα από το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους που σε συνεργασία με την Στατιστική Υπηρεσία παρακολουθεί και ξέρει πάντα με ακρίβεια (της τάξης των 5.000) τι γίνεται. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ.

  Η γραφειοκρατία πηγάζει από 3 αιτίες: α) Την ξεφτίλα των διοικούντων, β) Την άγνοια των πολιτών, γ) Την άγνοια των δημ. υπαλλήλων. Η σειρά δεν είναι υποχρεωτικά αυτή και ποικίλει κατά περίπτωση. Θα ξεφύγω πολύ αν προσπαθήσω να σου τα αναπτύξω. Αλλη φορά.

  Πιστεύεις ότι οι μισθοί των Νομαρχιών και των Δήμων συγκρίνονται (έστω και για πλάκα) με τις σπατάλες και τις μίζες; Η μισθοδοσία του Στρατού συγκρίνεται έστω και σαν παρανυχίδα με τις προμήθειες (περίπου 30-35%) των στρατιωτικών προμηθευτών; Όταν η άθλια ελληνική εθνική οδός κοστίζει ΠΡΟΣΕΞΕ 6-7 φορές περισσότερο (κατά χιλιόμετρο) από την γερμανική άουτομπαν (που είναι καλύτερη από το σαλόνι μου).
  Θα τρελαθούμε!

  φιλικά
  Κανένας

 4. ΑΚΡΙΒΩΣ…ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΝ ΤΙΣ 520000.ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ..ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΗ.Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ..14 ΔΙΣ 188 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ!ΑΠΟ ΤΑ 60 ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ..ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ?ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ?ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ 30000-40000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ Η΄ ΤΟ 1/4!!ΕΛΕΟΣ!ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΠ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΥΡΕΣ..ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ!!ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ..ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ 6-7 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ?ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Σ ΤΕΛΙΚΟ ΚΤΛ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ…Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ 7 ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΟΥΒΑ,ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ,ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ Η΄ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ…ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ…ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ..!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: