23 δήμοι στη Στερεά με φωνές της Αράχωβας σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ»

Λάθος ενημέρωση για τις θέσεις της Αράχωβας έχουν οι αρθρογράφοι του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής στο αφιέρωμά τους στον χάρτη του Καλλικράτη, καθώς εμφανίζουν την Αράχωβα να «αντιδρά γιατί χάνει την αυτονομία της». Η Αράχωβα δεν επιδιώκει αυτονομία αλλά συνένωση με το δήμο Δελφών με όνομα και έδρα τους Δελφούς.

Σύμφωνα με χάρτη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα, στη Βοιωτία εμφανίζονται τέσσερις δήμοι:

1. Λιβαδειάς, Κορώνειας, Κυριακίου, Αράχωβας, Διστόμου, Δαύλειας, Αντίκυρας.
2. Χαιρώνειας, Ακραιφνίου, Ορχομενού.
3. Αλιάρτου, Θεσπιέων, Θίσβης, Βάγιων.
4. Θήβας, Πλαταιών, Δερβενοχωρίων, Οινοφύτων, Σχηματαρίου.

Απόσπασμα από το δημοσίευμα: «Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Στερεά Ελλάδα, όπου οι 93 δήμοι θα γίνουν 23, βασικό κριτήριο υπήρξε η αναλογικότητα. Οι μεγαλύτεροι πληθυσμιακά νομοί θα βρεθούν με περισσότερους δήμους και αυτό φυσικά προκύπτει δια…γυμνού οφθαλμού στη σύγκριση του νέου χάρτη της Φθιώτιδας και της Φωκίδας. Βασικό κριτήριο ωστόσο για το σχεδιασμό του νέου χάρτη στη συγκεκριμένη περιφέρεια υπήρξε η ορεινή μορφολογία κάποιων νομών, ιδιαίτερα της Ευρυτανίας (οι 11 δήμοι γίνονται 2) και της Φωκίδας (από 14 οι δήμοι γίνονται 3).
Στους δύο αυτούς νομούς κριτήριο είναι τουλάχιστον οι έδρες των δήμων να έχουν εύκολη πρόσβαση. Ιδιαίτερες εντάσεις για τη γενική φιλοσοφία των νέων συνενώσεων δεν καταγράφονται, παρά μόνο για το πού τελικά θα ορισθούν οι έδρες των δήμων και ποια θα είναι η νέα ονομασία τους.

Στη Βοιωτία η εκκρεμότητα της τελευταίας στιγμής είναι αν η Θήβα θα αποτελέσει τον τέταρτο υπερδήμο ή αν τελικά μαζί με τις Πλαταιές θα γίνουν ο 5ος αυτόνομος δήμος του νομού. Αντιδράσεις υπάρχουν από την πλευρά της Αράχωβας, που χάνει την αυτονομία της.»

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «στη Φωκίδα οι αντιδράσεις εστιάζονται στους Δελφούς και στο αίτημά τους να μείνουν αυτόνομοι αλλά και στο παραλιακό Γαλαξίδι που αρνείται να απορροφηθεί από την Άμφισσα.»

Πηγή ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: