Ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αράχωβας για τους νέους διευρυμένους Δήμους.

Σήμερα 24/02/2010 στην Αράχωβα και ώρα 7:30 μμ συνήλθε η Συντονιστική της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ Αράχωβας με θέμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ :  Νέοι διευρυμένοι Δήμοι.

Με γνώμονα τις Ιστορικές, Οικονομικές και Γεωγραφικές παραμέτρους αποφασίσαμε να προτείνουμε τη συνένωση του Δήμου Αράχωβας με τους Δελφούς, την Ιτέα, τη Δεσφίνα, το Δίστομο και την Αντίκυρα σε ένα νέο διευρυμένο Δήμο, που θα φέρει ανάπτυξη και ευημερία σε όλους τους τομείς.

Το νέο διευρυμένο σχήμα ενώσεων των Δήμων, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και προτείνουμε την παραπάνω συνένωση, διότι η Αράχωβα παλαιότερα ήταν στο νομό Φωκίδας αλλά και σήμερα οι κάτοικοι της θέλουν  την επανένταξη τους  γιατί έχουν άμεση σύνδεση με τη Φωκίδα αφού πολλοί Αραχωβίτες εργάζονται στο Μουσείο Δελφών και σε Δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού.

Ιστορικά, με το Κορύκειο Άνδρο, τον Ιερό χώρο των Δελφών και τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του έθνους μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.  Η ιστορία μας ενώνει αλλά και η σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη συνδέει την Αράχωβα με τους Δελφούς και τις παραλίες της Ιτέας  το Δίστομο με τις παραλίες του και τους υπεράριθμους εργαζομένους στο Αλουμίνιο  .

Θέλουμε ανάπτυξη στον τόπο μας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, που θέλει ένα Καλλικράτη αρχιτέκτονα στην ανάπτυξη και τη νέα διοικητική δομή της χώρας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρωτοπόρο στην ανάπτυξη και στο σχεδιασμό μιας νέας Ελλάδας με κέντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρεπή διαβίωση του, πιστεύουμε  ότι θα προχωρήσει στην παραπάνω συνένωση την οποία η Συντονιστική Οργάνωση ομόφωνα υποστηρίζει.

Η Συντονιστική Επιτροπή Τ.Ο.  ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Αράχωβας

Ο Γραμματέας    Σπάρταλης Θωμάς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: