Τσικνοπέμπτη.

Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο της δεύτερης εβδομάδας της αποκριάς, της  Κρεατινής, κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, ως προετοιμασία για τη νηστεία της  Σαρακοστής. Στριμωγμένη ανάμεσα στις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής  θεωρήθηκε  καταλληλότερη μέρα για διατροφικές υπερβολές.

Κρεατοφαγία κατά παράδοση λοιπόν, γεύση αποκριάς και επόμενη που είναι εργάσιμη, είναι τα χαρακτηριστικά της Τσικνοπέμπτης. Τα δύο πρώτα αντιπαλεύουν το τρίτο. Πρωινοί τύποι, εργασιομανείς και όσοι δεν μπορούν την πολυκοσμία και την αναμονή για φαγητό, θα αποφύγουν την ταβέρνα. Οι υπόλοιποι, οπλισμένοι με υπομονή κάποιο περιβάλλον με πολύ θόρυβο και στριμωγμένες  καρέκλες θα βρούμε,  για να απολαύσουμε  γκουρμέ προβατίνα ή ότι άλλο σε κρεατικό. Σε άλλες περιοχές η Τσικνοπέμπτη είναι συνδεδεμένη με έθιμα σχετικά με την αποκριά, εμείς  θα περιοριστούμε στο φαγητό και στον αποκριάτικο διάκοσμο της ταβέρνας.

Ένα Σχόλιο

  1. Ενδιαφέρον άρθρο για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια στην Αράχωβα βρήκα εδώ http://skroutzholidays.com/node/384.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: