Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Η αδιαλλαξία των αγροτών στις συνομιλίες τους με την κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε καθαρό εκβιασμό που έχει παραλύσει τις μεταφορές και τείνει να στρέψει άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίων τους, χάνοντας κάθε υποστήριξη σε ό,τι δίκαιο έχουν τα αιτήματά τους.

Δεν είναι η μόνη κοινωνική ομάδα που έχει οικονομικά προβλήματα αλλά η μόνη που καταφεύγει σε τόσο ακραίες μεθόδους πίεσης. Παρακολουθώ αμήχανα τον εκπρόσωπο ενός μπλόκου να δηλώνει από τηλεοράσεως ότι θα κλείσουν τα σύνορα της χώρας, οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι παρακαμπτήριες των εθνικών οδών από τις οποίες γίνονταν μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις μέχρι τώρα. Ο αποκλεισμός παύει να είναι συμβολικός και στόχος γίνεται η μέγιστη ταλαιπωρία των πολιτών ως μέσο πίεσης της εξουσίας.

Η κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να λύσει θεσμικά αλλά όχι οικονομικά προβλήματα και περιορίζεται στις εκκλήσεις ελπίζοντας να εκτονωθεί η κρίση. Η αντιπολίτευση χαϊδεύει ή υποκινεί, ο πολίτης βιώνει τις συνέπειες του εκβιασμού στις μετακινήσεις του, ενώ  όλοι μαζί θα κληθούμε να πληρώσουμε  το κόστος που προκαλεί η παράλυση στις άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Ένα Σχόλιο

 1. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΧΑΦΙΕΔΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ
  ΣΟΥΡΩΜΕΝΗΣ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΥΣΙ / ΣΗΜΕΡΑ.

  1) ΠΕΡΥΣΙ……………….
  Στη Νίκαια Λάρισας και στον Προμαχώνα Σερρών χτυπά από χθες η «καρδιά» αυτής της αγροτικής κινητοποίησης. …..Τον αγώνα συνεχίζουν και οι Κρητικοί αγρότες, που σκοπεύουν να έρθουν στην Αθήνα και να πολιορκήσουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  Ελευθεροτυπία 31/01/09________

  ΣΗΜΕΡΑ……………………
  Σε πιο άγριους αποκλεισμούς είναι ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι αγρότες από την ερχόμενη Τετάρτη, σε περίπτωση που συνεχιστεί η κυβερνητική άρνηση για κάλυψη μέρους του απολεσθέντος εισοδήματος.
  Ελευθεροτυπία 25/01/10__________

  Ο αγώνας και η καρδιά της αγροτικής κινητοποίησης το 09 τώρα έγινε άγριος αποκλεισμός.
  Όταν αλλάζει η κυβέρνηση αλλάζει και το ύφος απέναντι στις κοινωνικές ομάδες , αυτό είναι “ελευθεροτυπία” οχι παίζουμε.

  «Εχουν δίκιο οι αγρότες» λέει το 81%…..από την ίδια εφημερίδα 29/01/09 , τώρα μας ρωτούν μόνο αν πρέπει να κλείσουν οι δρόμοι η όχι , το αν έχουν δίκιο οι αγρότες ή όχι ….μούγκα.
  Και άλλα πολλά αλλά τι να πρωτογράψεις;

  * αφαιρέθηκαν βρισιές στο τέλος που δεν προσθέτουν τίποτα στο σχόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: