Η διαδρομή του Αϊ Βασίλη στον κόσμο.

Κλικ στη φωτογραφία για να δείτε τη διαδρομή του Αϊ Βασίλη στον κόσμο. Η εφαρμογή προέρχεται από την NORAD, υπηρεσία που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής σε συνεργασία με την Google.

«Η NORAD, που λειτουργεί υπό κοινή καναδο-αμερικανική διοίκηση, έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 50 χρόνια το πρόγραμμά της για την «εναέρια επιτήρηση» του Αϊ-Βασίλη, μία παράδοση που ξεκίνησε κατά λάθος το 1955. Εκείνη τη χρονιά, ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, είχε δημοσιεύσει διαφήμιση, όπου έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αϊ-Βασίλη, το οποίο έτυχε να είναι εκείνο της Διοίκησης.

Έκπληκτος από τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στα παιδιά εκείνη η διαφήμιση, ο αξιωματικός υπηρεσίες εξηγούσε στα παιδιά πως βοηθά τον Αϊ-Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Από το 1997 το πρόγραμμα αυτό είναι διαθέσιμο και στο Ιντερνέτ, ενώ ακόμη λειτουργεί μία τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τη θέση του Αγίου για τα ανυπόμονα παιδιά».(*)

Κάτι όμορφο που διάβασα σε άλλο blog είναι ότι η θέση του εντοπίζεται από την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει η κόκκινη μύτη του Ρούντολφ, του ταράνδου που τον συντροφεύει. Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται στην Ανταρκτική με επόμενο σταθμό την Νότιο Αφρική.

Καλά Χριστούγεννα και στους μικρούς φίλους.

(*) περισσότερα στο Έθνος-online.

Σχολιάστε